De leukste kralentafel van 2019 voor een kinderspeelhoek

Een speeltafel is erg handig om kinderen te vermaken tijdens bijvoorbeeld wachten in een wachtkamer. Daarnaast is een speeltafel zoals een kralentafel verstandig om als vermaak te verkiezen boven een filmpje of spelletje op de tablet, omdat het goed is voor de ontwikkeling van de motoriek en het brein stimuleert. Wat nu de leukste kralentafel van 2019 is, vertellen we je in dit artikel.

Kralentafel met stoeltjes

Een kralentafel met stoeltjes is ideaal als kinderspeeltafel omdat je in een keer de gehele hoek hebt ingericht door de aanschaf van één meubel. De Joy Toy 4-zits Kralen speeltafel is een mooi voorbeeld van een kralentafel die het brein aanwakkert met meerdere spellen die geschikt zijn voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Hier zitten 4 stoelen aan vast waardoor de tafel een mooi geheel vormt in de hoek van je (wacht) kamer.

Meerdere spellen Vs. 1 spel

Sommige kralentafels bevatten meerdere spellen en andere hebben een kralenbaan. Voor beide varianten valt iets te zeggen. Voordeel van een kralentafel met een spel is:

  • Kinderen worden gedwongen samen een spel te doen waardoor zij beter leren delen en leren samenwerken om een probleem op te lossen.
  • Door één spel aan te bieden, houden kinderen hun focus op dat ene spel waardoor ze leren om eerst iets af te maken. Bij meerdere spellen kunnen ze gemakkelijker opgeven wanneer het niet lukt omdat er ander aanbod is.

Op die manier is dus duidelijk dat een kinderspeeltafel met een spel niet betekent dat er minder te doen is voor kinderen of dat zij minder plezier hebben. Een tafel met meerdere spellen heeft daarentegen ook zo zijn eigen voordelen:

  • Een tafel met meerdere spellen is vaak groter waardoor meer kinderen er tegelijk aan kunnen spelen.
  • Meerdere spellen betekent meer keuze in het soort spel waardoor verschillende soorten uitdagingen aan de kralentafel zitten.
  • Wanneer kinderen vaker terugkomen op dezelfde plek zoals bij een kinderdagverblijf, is het voor kinderen langer interessant om de puzzels op te lossen.

Kinderspeelhoek inrichten

Wat de leukste kralentafel van 2019 is, ligt eraan op welke manier je de kinderspeelhoek inricht en waar de kinderspeelhoek staat. Wanneer de kralentafel bijvoorbeeld in de wachtkamer van de tandarts of huisarts staat, is het voldoende om een kralentafel met een spel neer te zetten. Het is altijd verstandig om nog wat boekjes neer te leggen die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld de tandarts. Op die manier houd je kinderen even bezig terwijl ze wachten en kunnen ze leren terwijl ze wachten.

Een plek waar een kralentafel met meerdere spellen verstandig is, is bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf of op een basisschool. Daar zijn kinderen vaker op dezelfde plek en zorg je er door de meerdere spellen voor dat zij zich niet snel gaan vervelen. Daarnaast leren kinderen nog steeds delen aangezien daar veel andere kinderen zijn. Op die manier leren zij samen puzzels oplossen.

Zo blijft dus dat de leukste kralentafel van 2019 voor iedereen anders is. Het ligt er volledig aan waar de tafel geplaatst wordt en of er eventueel aanvullend vermaak is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *