4x Het populairste speelgoed van 2020

4x Het populairste speelgoed van 2020

Het komende jaar zijn er ook weer tal van trends te onderscheiden op speelgoed gebied. Deze hebben we in deze blog verzameld. Zo weet jij met wel speelgoed jouw kind het komende jaar echt blij gaat worden. Een voorproefje: het wordt een combinatie van opvallend veel klassiek en tijdloos speelgoed. Want, sommig speelgoed verveelt nu eenmaal nooit.

4x Het populairste speelgoed van 2020

Speelgoed trend 1: Robots en ander digitaal speelgoed

Ook in 2020 zie je weer meer speelgoed met veel technologie erin. In 2018 had je al de hatchimals, een diertje dat je zelf moet opvoeden, nadat het ei is uitgebroed. Natuurlijk is ook dit weer een stap terug naar het verleden. Ken jij namelijk de tamagotchi nog? De kleine spelcomputer, waarbij je ook jouw wezentje zo goed mogelijk moest verzorgen. Deze trend komt in 2020 helemaal terug.

De tweede trend: leren over techniek met speelgoed

De combinatie tussen spelen en leren wordt door veel ouders als belangrijk ervaren. Een zo goed mogelijke start voor jouw kind kan met technisch speelgoed. Knutselsets of zelf proefjes doen met wetenschappelijke en scheikundige experimenten. Ook altijd goed: speelgoed waar je zelf met stroom aan de slag gaat. Koppel de verschillende schakels aan elkaar om een stroomnetje te maken. Doe je het goed, dan gaat het lampje branden. Leuk en heel erg leerzaam.

Trend 3: zelf bouwen met Lego en Playmobil

Telkens weer blijven Lego en Playmobil vernieuwen met speelgoed waarbij jouw kind zijn of haar fantasie de vrije loop kan geven. Laat ze hun fantasie gebruiken om de mooiste dorpen, kastelen of zelfs hele steden te bouwen. Zelfstandig leren om ideeen in de praktijk te brengen, zonder dat ze continue hulp van jou als ouder nodig hebben. Niet te vergeten, veel bouwspeelgoed als Lego en Playmobil vinden ook de ouders nog steeds erg leuk. Jij én je kind zullen er dus plezier aan beleven.

Nummer 4: klassieke en moderne bordspelen

Met het hele gezin een spelletje spelen, een trend die altijd wel zal blijven. Ga voor klassieke bordspelen als Monopoly, Risk of Stratego. Ook Kolonisten blijft dit jaar onverminderd populair. Niet alleen de oude klassieke bordspellen zijn populair, ook nieuwe spellen als Ticket to Ride, 30 Seconds en Escape Room The Game zijn erg leuk. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders en grootouders zijn deze spellen onwijs leuk.

Trends in speelgoed: waar koop je het leukste speelgoed?

Tegenwoordig bestel je speelgoed natuurlijk online, bij online speelgoedwinkels. Zorg er met ruim 40.000 webwinkels in Nederland voor dat je bestelt bij een betrouwbare online speelgoedwinkel. Lees daarom vooraf de speelgoedwinkel beoordelingen van de webwinkel. Bekende en betrouwbare online speelgoedwinkels zijn Internet-Toys.nl en TopRC.nl. Je leest de Internet-Toys ervaringen en TopRC beoordelingen via Goedbeoordeeld. Een website die de klantervaringen van webwinkels verzamelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *