leukste kaartspellen online

De leukste kaartspellen online, welke zijn het?

Kaartspellen worden al eeuwen gespeeld. Het is makkelijk, gezellig en je kunt het in je eentje of met een groep spelen. Sinds de opkomst van het internet kun je ook online een kaartspel spelen. Maar wat zijn nu de leukste kaartspellen om online te spelen? 

 Patience

Patiecience is een van de meest gespeelde kaartspellen ter wereld. Het wordt ook wel solitaire genoemd. Je kunt dit spel heel makkelijk online spelen. Je speelt dit spel online met een kaartspel. Doel is om alle kaarten (volgens bepaalde regels) te sorteren in vier stapels van elk dezelfde soort. Voorbeeld: alle harten op een stapel, alle schoppen op een stapel enzovoort. Je kunt dit spel op diverse manieren spelen, maar meestal is een een stapel waarvan een nieuwe kaart gepakt kan worden. Verder zijn er 7 hulp plekken en 4 sorteer plekken, hier moet je de kaarten op afleggen om te kunnen winnen. Het afleggen start altijd met een aas wat oploopt van twee tot de koning. Het is een ontspannend spel, waar je uren mee zoet kunt zijn.

Duizenden

Veel mensen kennen dit spel ook wel als ‘zwarte wijven’ of ‘schoppenvrouwen’. De schoppenvrouw staat in dit spel centraal. Je speelt het spel met 4 mensen online en 2 kaartspellen. Kies je voor de klassieke variant dan zitten er ook jokers tussen. Het is een aanleg spel. Je maakt diverse setjes op de online tafel die je in beeld ziet met als doel om 1000 punten of meer te verzamelen. Het is een gezellig spel wat je online met andere kunt spelen, toch speel je het ook zelf omdat je alleen bij jezelf mag aanleggen. 

Canasta

Canasta vindt zijn oorsprong in Uruguay, nu zie je het veel online. Je speelt dit online kaartspel met twee of vier spelers. Het spel heeft als doel om zoveel mogelijk kaarten in dezelfde ranking te verzamelen. Het mooie is dat je het samen met een bekende kunt spelen of met mensen van over de hele wereld. Je moet goed samenwerken en logisch nadenken bij dit spel.

Bron: GratisPatience.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *