Speelgoed inkopen: van rammelaar tot loopauto

Speelgoed is een brede term. En er is dan ook bij menig groothandel een heel breed assortiment te vinden. Voor de allerjongste tot de al wat oudere kinderen. Van rammelaar tot loopauto. Speelgoed inkopen kan misschien soms lastig zijn. Want wat is nou trendy en wat is al ‘uit’? Op die vragen staan ze bij een speelgoed groothandel ook voor je klaar.

Welk speelgoed kun je het beste inkopen?

Speelgoed inkopen bij een groothandel levert je een ruime keuze op. Honderden poppen, actiefiguren, speelgoed voor binnen en groot speelgoed voor buiten. Er valt veel te ontdekken. Bij de groothandel hebben ze alles voor je gecategoriseerd in leeftijdscategorie. Voor de schoolgaande kinderen is er al genoeg om uren en dagen mee te vullen. Maar ook aan baby’s en peuters is gedacht. Te denken valt aan badboekjes van bijvoorbeeld Woezel & Pip voor kinderen vanaf 6 maanden. Of een rammeltje met regengeluiden. Dit ondersteunt de ontwikkeling van het gehoor in de eerste maanden van het kind.

Binnen of buiten spelen

Wat bij de oudere kinderen altijd in de smaak valt zijn de alom bekende bouwstenen van LEGO. Zeker een product dat in jouw assortiment niet mag ontbreken. Met LEGO ben je nooit uitgespeeld. Er zijn altijd weer nieuwe dingen die kinderen kunnen bouwen. Ideaal voor minder mooi weer. En er zijn ook diverse groothandels in knuffels die de liefste teddyberen in huis hebben. Met een beetje fantasie kunnen de knuffels zelfs nog een rol spelen in het LEGO verhaal.

Als het mooie weer wel in aantocht is, is buitenspeelgoed inkopen natuurlijk wel zo ideaal. Ouders zijn dan ook vooral op zoek naar speelgoed waarmee hun kind zich buitenshuis mee kunnen uitleven. Loopfietsen, skippyballen of een driewieler met (verwijderbare) duwstang zijn slechts drie voorbeelden hiervan. Prachtig voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot een jaar of 3.

Speelgoed van bekende merken

De volgende merken speelgoed zijn op dit moment erg populair:

  • LEGO
  • Little Dutch
  • Dutch Farm Serie
  • Game on Fishing
  • Outdoor Play

Daarom is speelgoed zo belangrijk

Spelen is erg belangrijk voor kinderen. Om twee redenen: speelplezier en de ontwikkeling. Natuurlijk is het plezier het belangrijkste. Als een kind er geen plezier van heeft, zal hij of zij er ook niet mee spelen.

De tweede reden is dat spelen essentieel is voor de ontwikkeling van een kind. Dat spelen bestaat niet alleen uit speelgoed, maar vrijwel alles wat een kind in de fase van ontwikkeling doet. Van het gooien met eten op het bord tot het ordenen van speelgoed midden in de kamer. Het helpt een kind met de motorische- en sociale vaardigheden, taalvaardigheid en intelligentie. En daarbij komen alle zintuigen aan bod.

Speelgoed inkopen? Bezoek de showroom!

Bij vele groothandels kun je de gehele of een groot deel van de collectie online bekijken via de website. Dat is een mooie manier om alvast een selectie te maken welk speelgoed je wilt gaan inkopen. Wil je echt goed kennis maken met zowel de groothandel als het speelgoed? Dan raden we je zeker aan om de showroom te bezoeken. Je doet altijd nieuwe ideeën op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *