3 opwindende grafische ontwerptrends voor 2021

In 2020 werd typografieontwerp een grote hit, waarbij ontwerpers allerlei speelse ideeën gebruikten, die erg in de smaak vielen bij de kijkers. Typografie had veel artistieke flow en dit zal nog geruime tijd zo blijven. Of het nu organisch of geometrisch is, webdesigners ontwikkelen een nieuwe trend in 3D-games met deze keer echter dezelfde concepten; ze zullen eerder toevoegen dan weggaan.

Experts voorspellen dat in 2021 de meest populaire typografische ontwerpen van 2020 zullen worden omgezet in 3D. Dit betekent dat belettering er voor kijkers heel realistisch uitziet, wat bijna door hen kan worden gevoeld. Naast 3D zullen er animatie-, patroon- en textuurelementen zijn. Typografieontwerp is trouwens hard op weg een innovatief symbool te worden in grafisch ontwerp, dat gebruik maakt van de meest up-to-date, betrouwbare technieken op elke creatieve en verbluffende manier die mogelijk is.

Cartoonillustraties in ontwerp

Het gebruik van aangepaste illustraties is een effectieve manier om een ​​webdesign te onderscheiden van de rest van de vele websites met een strakke, minimalistische uitstraling en zware grafische elementen. Illustraties, die interessanter, gevarieerder en meer technologisch zijn dan die in het verleden, kunnen een webontwerp verder verbeteren, terwijl het toch actueel blijft en in overeenstemming met het gepresenteerde ethos. Iedereen gaat voor illustraties, zo zeker dat ze nog jaren zullen blijven bestaan. Aangepaste stripfiguren worden echter de nieuwe populaire ontwerptrend.

Wanneer er variatie in een formaat is, kan het zich gemakkelijk aanpassen en is het creatief, speels en maakt het gebruikers aan het lachen. Dit is het beste voor een gedenkwaardige branding en voor het creëren van de sfeer van het product of de site en het is opmerkelijk multifunctioneel. Er zijn geen grenzen aan waar bedrijven hun karakter kunnen gebruiken: op de website, presentatiematerialen, visitekaartjes en posters, om er maar een paar te noemen. Bovendien houdt iedereen van tekenfilms.

Voxel Art Design

Een 3D-kubus genaamd voxel is het 2D-equivalent van een 2D-pixel. Het wordt gezien in veel videogames zoals Minecraft. Het is gemakkelijk te herkennen en lijkt op legoblokken. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom dit in 2021 in de mode-hitlijsten zal stijgen. Zoals eerder vermeld, is 3D een belangrijke speler en zullen vormelementen worden gebruikt om interessantere ontwerpen te maken. Voxel-art is een mix van beide. Hoewel deze zeer visuele techniek een beetje kinderachtig is in zijn eenvoud en een retro-aantrekkingskracht heeft, is hij zeer modern in de ware zin van het woord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *