diamond painting eigen foto

Een diamond painting eigen foto voor een uniek kunstwerk in huis

Ben je op zoek naar een origineel kunstwerk voor aan de muur of in de kast, dan is een diamond painting eigen foto een perfecte manier om dit te realiseren. Je gebruikt je hobby om iets moois en persoonlijks te maken. Diamond painting is één van de grootste hobbytrends van dit moment. Het is rustgevend, productief en je zal er geen genoeg van krijgen. Maar wat is diamond painting precies, hoe kun je met diamond painting je eigen foto omzetten en hoe begin je ermee?

Wat is diamond painting eigen foto?

Je kunt diamond painting vergelijken met schilderen met nummers. Alleen gebruik je dit keer geen verf, maar steentjes in allerlei kleuren. De kleuren corresponderen met een nummer op je canvas en als je ze allemaal goed aanbrengt maak je een schilderij. Je kunt dit doen met afbeeldingen die al van tevoren voor je zijn samengesteld, maar je kunt ook je eigen foto opsturen en daar een canvas van laten maken. Dit is dus een uniek kunstwerk, dat ook wat betekent voor jou, je familie en je vrienden. Je hangt je diamond painting eigen foto als deze klaar is in je eigen woning, of je geeft hem cadeau. Het resultaat is een waardevol kunstwerk dat niemand anders heeft.

Wat heb je nodig voor diamond painting?

Als je met een diamond painting eigen foto wilt beginnen, dan ga je naar een (online) winkel die zich daarin specialiseert. Je stuurt de foto op die je wilt laten omzetten en zij maken het canvas voor je. Daarnaast krijg je dan meestal ook alle steentjes die je nodig hebt, wax of een andere methode om ze mee te bevestigen en een pennetje of pincet om ze mee aan te brengen. Controleer wel of dit er al bij inbegrepen is, of dat je het apart moet bestellen. Meer heb je niet nodig, alhoewel je allerlei extra accessoires kunt bestellen. Denk dan aan sorteerbakjes, pennen waarmee je meerdere steentjes kunt aanbrengen en een lichtbak waarop je je canvas legt. 

Enkele tips voor beginners

Heb jij een diamond painting eigen foto besteld en kun je niet wachten om te beginnen? Dan zijn de volgende tips van de professionals vast handig.

  1. Als beginner is het nog niet nodig om je geld te steken in dure accessoires. Een eierdoos kan prima dienst doen als sorteerbak en als je je canvas op een snijplank pakt heb je een perfecte ondergrond om mee te werken. Met deze twee voorwerpen zet je je steentjes en kunstwerk gemakkelijk weg en kun je de volgende keer direct verder.
  2. Aan de zijkant van je canvas voor je diamond painting eigen foto staat een legenda. Plak bij elk nummer alvast één steentje in de corresponderende kleur. Zo is de kans dat je fouten maakt kleiner en heb je een beter overzicht van welke steentjes bij welke nummers horen.
  3. Als je je diamond painting eigen foto canvas ontvangt is deze opgerold. Leg hem een nacht onder je matras of een stapel boeken en hij is recht en klaar voor gebruik.

Kijk voor meer informatie bij op diamondpaintingwinkel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *