Bespaar geld: stap over op wasbare luiers kopen

Per kind gooien we maandelijks zo’n 25 kilo aan luierafval weg. Dit is een gigantische hoeveelheid: omgerekend lossen we jaarlijks met zijn allen 150 miljoen kilo aan luierafval. Dat aantal heeft een behoorlijk effect op ons milieu en daarom moeten we er zo snel mogelijk iets aan doen. Door het gebruik van wegwerpluiers te beperken kunnen we al een groot verschil maken. In plaats van wegwerpluiers kun je wasbare luiers kopen. Wasbare luiers zijn veel beter voor het milieu, beter voor je portemonnee en beter voor het comfort van je kind. 

Waarom beter wasbare luiers kopen in plaats van wegwerpluiers?

Kies je voor wasbare luiers kopen, dan kies je voor een beter milieu. De afvalstapel die we creëren door wegwerpluiers kan flink worden verminderd als we overstappen op wasbare luiers. Bij het wasbare luiers kopen hoef je enkel de inleggers weg te gooien. Deze inleggers zijn gemaakt van bamboe en zijn daarom 100% afbreekbaar. Wegwerpluiers zijn niet volledig afbreekbaar en bevatten vaak chemische stoffen. Dit heeft als gevolg dat de CO2-uitstoot van wegwerpluiers enorm hoog ligt. Wasbare luiers zijn dus aanzienlijk beter voor het milieu. Ook als je de extra wasbeurten meerekent zijn wasbare luiers een stuk duurzamer dan wegwerpluiers. 

Bovendien kun je met wasbare luiers kopen flink besparen op je portemonnee. Wegwerpluiers zijn ontzettend duur en je bent in razend tempo door je verzameling heen. In plaats van iedere maand bakken geld aan wegwerpluiers uit te geven, ben je met wasbare luiers helemaal klaar voor het komende jaar. 

Hoeveel wasbare luiers moet je aanschaffen?

Ga je wasbare luiers kopen? Dan is het wel handig als je weet hoeveel je er moet halen. De hoeveelheid die je kind nodig heeft ligt aan de hoeveelheid luiers die ze per dag verslijten. Gemiddeld hebben kinderen 5 tot 8 luiers per dag nodig. Het wordt daarom aangeraden om 20 tot 24 wasbare luiers te kopen. Zo heb je er zeker genoeg voor de hele week en hoef je niet iedere dag de luiers te wassen. Het leuke aan wasbare luiers kopen is dat ze in allerlei kleuren komen. Zo krijgt je kind iedere dag een nieuwe vrolijke luier aan! Daar wordt iedereen gelukkig van. 

Door wasbare luiers kopen altijd ultiem comfort

Wasbare luiers worden al jaren verkocht, maar zijn behoorlijk verbeterd over tijd. Zo hebben de luiers nu een optimale absorberende werking zodat er geen viezigheid uit de luier kan ontsnappen. Ook is het comfort van de wasbare luiers omhoog gegaan. Zo waren de luiers vroeger veel zwaarder, maar zijn ze nu van lichter gewicht. Hierdoor zitten de luiers veel lekkerder en zullen de kinderen er vrijwel niks van voelen. Bovendien kun je wasbare luiers kopen van katoen wat prettig en zacht aanvoelt. De katoenen stof voorkomt dat de huid van je kind gaat schuren, wat kan leiden tot een uitgedroogde huid en irritaties. Door het plastic en parfum dat in wegwerpluiers is verwerkt kunnen er roodheden ontstaan. Door wasbare luiers aan te schaffen heb je dit probleem niet. Houd de huid van je kindje gezond en kies voor wasbare luiers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *