Kralen in allerlei soorten en maten

Je weet misschien dat sieraden erg duur kunnen zijn, en dat je je woning en kleding misschien nog wat minder saai kan maken. Je kan hiervoor je eigen steentjes, siliconen kralen en bedels gebruiken. Laat je creatieve kant losgaan op textiel, metaal en andere materialen en zo bespaar je ook nog eens op kosten. Te beginnen bij waar je die kralen en dergelijke materialen kan kopen.

Zelf sieraden maken

Kijk bijvoorbeeld eens bij www.jootjeshaakcadeautjes.nl.  Zij verkopen kralen aan particulieren en groothandels. Hun assortiment bestaat uit kralen, rijgmateriaal, bedels, onderdelen, accessoires, cabochons en schuivers. Maar we zoomen even in op de kralen en bedels. Je kan ze in onder andere metaal, glas, hout, acryl, keramiek, leer, natuursteen/halfedelsteen, schelp en natuurproducten kopen. Metalen en acryl kralen en bedels komen het meeste voor. Je kan met de benodigdheden zelf sieraden maken. Armbanden, ringen, oorbellen, kettingen, haarclipjes of zelfs sleutelhangers zijn eenvoudig zelf te maken. Het voordeel ten opzichte van ze kopen is dat ze precies in jouw stijl en in jouw maat zijn.

Wat je kan maken met kralen

Je kan met kralen niet alleen maar sieraden maken, je kan ze ook gebruiken om bijvoorbeeld kleding of tassen te versieren. Je kan het bovenste randje van een kledingstuk bekleden met kraaltjes,  of een patroon of een tekst op een kledingstuk borduren. Op een tas zijn rocailles ideaal. Je kan ze ook borduren op andere producten van textiel. Kralen kan je ook gebruiken voor kaarten of scrapbooking. Allerlei dingen van karton en papier (foto-albums, doosjes) kan je gebruiken. Je kan ook je schoenen oppimpen met kralen. En je kan met kralen boekenleggers maken. Je kan verder ook een kussenhoes decoreren met kralen, knuffels en dekens kun je er ook mee haken. Als laatste kun je je telefoonhoesje oppimpen met kralen.

Het dragen van kralen

Je kan allerlei kledingstukken dragen met kralen er op. Je tas, je top, je broek, je riem en je schoenen kan je wisselend dragen zonder of met kralen er op. Draag namelijk niet alles met kralen er op, maar kies 1 of 2 accessoires uit die je met kralen er op wil dragen. Het kan bijvoorbeeld een armband en je schoenen zijn, of een hoed en je riem. Wat ook mooi is, is je decoratie in je huis aan te passen op je kledingstijl (dus met afwisselend gebruik van kralen). Denk aan bloempotten, lampenkappen, versiering voor het raam, flessen of andere soorten potjes. Als je goed kijkt, kan je kralen in ieder geval bijna overal in incorporeren. Maar doe het wel met mate.  Wil jij ook graag wat maken van kralen? Haal dan online leuke kralen in huis en ga zelf aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *